През деня източният вятър ще се усили и с него ще продължи да прониква студен въздух. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, а максималните ще са между 8 и 13 градуса, в Североизточна България, където ще има временни разкъсвания на облачността - до 16-17 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня няма да се промени съществено.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но ще е почти без валеж. Над северните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 14 градуса.

Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, с валежи, предимно от дъжд, но с понижението на температурите, границата дъжд-сняг вечерта ще падне до 1200 метра. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е 4-5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу сряда валежите ще намалеят и ще спрат.

В средата на седмицата ще е без валежи. Облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Минималните температури ще са по-ниски, в четвъртък - близки до нулата. Дневните бавно ще се повишават. Вятърът ще остане от източната четвърт, ще отслабва.