/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще е малко по-високо от средното за април.
 
През следващото денонощие ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но през деня на места в западната половина от страната отново ще превали дъжд, в планините над 1800 м - сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слаба слана. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

времето дъжд деца пролет
iStock/Getty Images

Валежите спират за кратко, но ни очакват хладни сутрини
 
Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Остава хладно с максимални температури между 13- 14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините ще е предимно облачно, на места, главно в масивите на Западна България, ще превали дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

време вятър дъжд
Gulliver/Getty Images

От минус 3 до 29 градуса ни чакат през април
 
В сряда слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд. Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток. Сутрешните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.
 
В четвъртък отново ще има превалявания, на повече места в Южна България. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 11 и 16 градуса, минималните ще се повишат.

времето дъжд дете пролет
iStock/Getty Images

Слънчеви сутрини и превалявания следобед през новата седмица

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА