Задържани са 56 души
Мащабна акция с кодово име "Бяло" се провежда в цялата страна. Претърсват се различни места по сигнали, над 150 обекта и домове на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела или има данни, че се занимават с наркоразпространение. 

До момента са задържани 56 души, сред тях има и криминалнопроявени. 

За ден: Хванаха 38 пияни и 12 дрогирани шофьори зад волана

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, прокурори и над 3000 полицаи в цялата страна са започнали в ранните часове на деня след Никулден акция срещу разпространението на наркотични вещества. Акцията цели ограничаване на тенденцията за масово пласиране на наркотични вещества и е първата от месеци насам, която провеждат съвместно прокурори и полицаи в цялата страна.

"Отдавна не сме имали толкова мащабна акция. Тя протича при много добро взаимодействие между прокуратурата и структурите на МВР в страната", отбеляза вътрешният министър Иван Демерджиев и допълни: "Правим ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира провеждането й на територията на България. Акциите ще продължат докато нивото на разспространение на наркотици в страната спадне рязко. Това положение, което наблюдаваме днес, не може да продължава".

Явор Бахаров след ареста: Носех в джоба си минимално количество от веществото



В Равно поле е открита огромна оранжерия,
свързана с отглеждане и преработка на наркотични вещества. Тя е представена като заграден паркинг с 15 влекача, скачени част от тях един за друг, като вътре са обособени като високотехнологични помещения, много добре оборудвани, за отглеждане и сушене на марихуана. Установени са 1500 растения марихуана в различен стадий на растеж и много голямо количество суха маса. Задържани са четирима души, нямат криминални регистрации. По този случай се работи от няколко месеца. Това заявиха от полицията и прокуратурата на брифинг пред медиите.

Електрическата енергия в помещенията е осигурявана с много сериозен генератор и голямо количество гориво.

Властите заявиха, че в хода на съвместната акция между прокуратурата и МВР на територията на Софийска област са установени общо три оранжерии за марихуана за 24 часа. Те са в Своге, село Томсън и въпросната в село Равно поле. Трите случая не са свързани. 

Задържаните в село Томсън са с повдигнати обвинения. Те са задържани с мярка до 72 часа. Криминално проявени са.