/ БГНЕС
Мотивът за убийството на таксиметровия шофьор от Разград е бил грабеж. От него е открадната сумата от 20 лв., която впоследствие заподозреният е изиграл в казино. Информацията съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

22-годишен е заподозрян за убийството на таксиметровия шофьор

За случая вече е задържан 22-годишен мъж, който малко преди да извърши убийството се е завърнал от Германия. Той няма предишни криминални регистрации, а на този етап разследващите не могат да кажат дали е бил под въздействието на наркотици или алкохол, защото трябва да се изчакат резултатите от назначението експертизи.

„Най-вероятно шофьорът е бил изненадан с порезна рана в шията и затова не е успял да натисне паник бутона. Излязъл е от пътното платно и е самокатастрофирал в крайпътно дърво“, уточни механизма на убийството вътрешният министър.

Намериха убит таксиметров шофьор на пътя в Разградско

Младен Маринов констатира и един тревожен факт – все повече зачестяват случаите на насилие, упражнявано от младежи.

Вътрешният министър Младен Маринов коментира и резултатите от проверката, която стартира срещу бензиностанциите. „От вчерашния ден имаше над 25 констатирани нарушения от различен характер. Част от тях са свързани с пожарната и аварийна безопасност. Друга част са свързани с измервателните уреди. Има и случай на затворена бензиностанция, на която не са работили измервателните уреди“, обобщи Маринов.

Борисов размаха пръст към сектора с горивата да излязат на светло, иначе - арести

Проверките продължават, а вътрешният министър обеща обобщена информация по тях да бъде дадена в началото на следващата седмица.
БГНЕС