/ БГНЕС
Върховенството на правосъдието и корупцията не са проблем само на България. Тази теза застъпил съпредседателят на парламентарната група на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент Ска Келер. Тя се включи в протестите срещу застрояването на Пирин снощи, а днес ще провери на място ситуацията и ще говори с жителите на Банско.

Екозащитници прекъснаха Нено Димов на откриване на европейска конференция
 
Има връзка между индекса за свободата на словото и нивата на корупция и още от констатациите на юриста Александър Кашъмов, който е участвал в изготвянето на доклад по темата:
 
„За съжаление обаче има изключително много проблеми и също така за съжаление, на небосклона не се виждат особени данни за разпръсване на облаците. Въпреки че законите се написаха, държавата не се справи с приложението им. Когато направим равносметката, виждаме, че неуспехите са по-сериозни от успехите“.

Нено Димов: Протестите за Пирин са политически
 
Съпредседателят на европейските "Зелени" Ска Келер вчера се включи в протеста в защита на природен парк "Пирин".
 
„Ще дам пример с Германия - управляващите в един район искат нов ски лифт в ниска планина, където почти няма сняг. Ние силно се противопоставяме на тази глупава идея. Ние наистина сме еколози и се борим срещу тези проблеми, които засягат всички нас“, посочи Ска Келер.

Природозащитници искат оставката на министър Димов
 
Борислав Сандов от Зелените не пропусна да разкритикува екоминистъра Нено Димов и позицията му, че глобалното затопляне е измама.
 
„Много ключов въпрос е кой всъщност назначи този министър. Той каза, че е поел ангажимент към кого? Той не е част от партията на патриотите, той не е експерт
и това с климатичните промени го показва за пореден път, не е част от ГЕРБ. Всъщност кой назначи този министър“, попита Сандов.

Хиляди на протест: Пирин е в беда, спасете го сега
 
Келер разкритикува строежа на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. По думите ѝ не може трасето да минава през дефилето, защото то е природно богатство и трябва да се търси друг начин.