Оставиха за постоянно в ареста двамата обвинени за убийството във влака Пловдив-София миналата седмица, съобщава NOVA. В петък 50-годишният Ангел Цветков беше намушкан смъртоносно заради направена забележка за силна музика в купето. Инцидентът стана малко преди влакът да спре на гара Вакарел.

Обвинен за убийството е 38-годишният Красимир Мутафчийски. Сестра му Запринка е обвинена като негов съучастник. Според съда има достатъчно доказателства за вината на Красимир. Освен това имало опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление.

16 ноември: Мъж почина, след като беше намушкан във влака

Първоначално се смяташе, че е възникнал спор между тях заради висока музика. 50-годишният Ангел направил забележка на двамата задържани и възникнал спор. След това обвинените извадили нож и намушкали Цветков, който по-късно почина от кръвоизлив.

Близките на двамата обвиняеми обаче разказаха друга версия. Тя е, че жертвата всъщност е човек, който ги е тормозел от доста дълго време.

В ефира на NOVA от БДЖ обясниха, че предстои среща с полицията, на която да се реши дали и по линията София-Пловдив да има патрулираща двойка униформени.
nova.bg