Ансамбъл България
Ансамбъл България / БГНЕС
Българският ансамбъл завоюва така желания и така чакан златен медал по време на 36-ото Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Грациите ни се класираха на първото място във финала на съчетанието на пет обръча, като го направиха по особено убедителен начин, с рекордна оценка, съобщи gong.bg
 

Грациите ни разочаровани от грешките, благодарят за подкрепата

След разочарованието, за което самите гимнастички признаха, че са изживели в многобоя, където грешки ги оставиха на третото място, днес Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова излязоха като преобразени.
 

Момичетата на Весела Димитрова играха уверено и въпреки едно изпускане около средата на композицията и лека неточност в края, те не се разколебаха, а това се отрази и на резултат им. Съдиите дадоха рекордно висока оценка 23.300, от които впечатляващите 14.700 за трудност.
 
 

ФИНАЛ 3+2 AF (обновява се) линк за гледаане - https://www.youtube.com/watch?v=pI0vL_xJVVs 1 AZE - Azerbaijan - 20.400 2...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Неделя, 16 септември 2018 г.

Бронз от многобоя за ансамбъла ни по художествена гимнастика

Момичетата ни бяха с четвърти стартов номер, като се наложи да чакат до края, за да видят как ще се справят основните им конкуренти от Италия и Русия, които бяха с предпоследен и последен стартов номер.
 
След съчетанието на момичетата на Ирина Винер стана ясно, че няма кой да измести българския състав от върха, а залата избухна в бурни аплодисменти и много скандирания.
 
 

РАДВАЙТЕ СЕ И СЕ ГОРДЕЙТЕ, БЪЛГАРИ! БЪЛГАРИЯ Е СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПРИ АНСАМБЛИТЕ ВЪВ ФИНАЛА С 5 ОБРЪЧА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🥇🥇🥇🇧🇬️🇧🇬️🇧🇬️❤️❤️❤️

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Неделя, 16 септември 2018 г.
Абсолютните световни шампионки допуснаха редица неточности, което ги остави извън призовата тройка. Тяхната оценка 20.325 бе четвърта по сила.
 
Пред тях се класираха японките, играли непосредствено пред България. Момичетата от Страната на изгряващото слънце получиха 22.800, което им бе достатъчно за среброто.
 
Италия се окичи с бронза. Съдиите оцениха лиричната им композиция на 22.550. Италианският щаб не бе съгласен с този резултат и подаде контестация, която обаче бе отхвърлена.
 
 

АНСАМБЪЛЪТ НА БЪЛГАРИЯ ГРАБНА СВЕТОВНАТА ТИТЛА ВЪВ ФИНАЛА С 5 ОБРЪЧА ПРЕД ПОГЛЕДА НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ В "АРЕНА...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Неделя, 16 септември 2018 г.
Българският ансамбъл не успя да изиграе абсолютно чисто смесеното си съчетание с три топки и две въжета, изпускайки двукратно. Грешките на ансамбъла ни бяха отразени в оценката  - 20.750 т., което прати отбора ни на шестото място във втория финал в последния ден от Световното първенство по художествена гимнастика.
 
Така се оформи и активът на България от този форум на планетата в София като медали - 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Златото и бронза донесе ансамбълът ни, а среброто е за отборното класиране в индивидуалната надпревара.
 

Италианските „пеперуди“ повдигнаха летвата до 22.500 т., което им донесе златните медали във втория финал. Другите ни основни конкурентки на Световното – рускините, също изиграха видимо чисто своето съчетание, но получиха по-ниска оценка от италианките – 22.200 за среброто. Харесваните от българската публика украинки се представиха силно и получиха нелошата оценка 21.400 т., която след това безуспешно обжалваха, но им стигна за бронзовите медали. Японките изиграха ново стабилно съчетание, което получи 21.350 т. и четвърто място на финала.
 
Следва отборът на Беларус, заел петата позиция с 20.950, изпреварвайки нашите в класирането. Отборът на Азербайджан бе оценен с 20.400 т. и седмо място. Испанките останаха зад азерките с 19.800 т. на последната позиция в този финал.
 
С този финал официално приключи 36-ото Световно първенство по художествена гимнастика, поддържало интереса ни в продължение на 6 дни.

Ансамбъл България
БГНЕС

gong.bg