Стара постройка се срути и уби жена в София
Стара постройка се срути и уби жена в София / снимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова
60-годишна жена загина в София след като върху нея се срути стара постройка в двора на къщата й. Инцидентът стана в квартал „Горубляне”. Съседи на жената на улица „Пионерска“ в квартала разказаха, че около 14 ч от къщата се е чул силен гръм, а екипи на Спешна помощ са пристигнали час по-късно.

Сигналът за инцидента е получен в полицията около 15 часа на телефон 166. В момента мястото на срутилата се стопанска постройка е от екипи на Седмо районно полицейско управление в столицата. Криминалистите оглеждат мястото на инцидента.

Според информация на съседи на загиналата 60-годишна жена се казва Даниела Скорчева. Съседите разказаха пред Дарик, че късно снощи е имало скандал между нея и съпруга й.

Няма информация за причината за срутилата се сграда. Тя се намира в частен двор на улица „Пионерска” 38 в столичния квартал „Горубляне”.

Кметът на район "Младост" Петко Дюлгеров каза за Дарик, че имотът е частен и се касае за нещастен случай с трагичен край:

Това е стара къща в частен имот. Мисля, че те са го използвали като склад за някакви материали. Тя е отишла, станало е срутването и тя е починала на място.

Тя е отишла да вземе нещо от там?

Да, това е полуизоставена къща. Тя е на семейството, до старата къща е и новата.

Разбрахте ли защо е рухнала постройката? Била е много стара?

Ами, според мен да.

Съвпадение е това, че тя е влязла и постройката е паднала.

Да, мисля, че е по-скоро нещастен случай.