Станишев не остави читави хора в БСП, заяви Нидал Алгафари
Станишев не остави читави хора в БСП, заяви Нидал Алгафари / снимка: NovaNews.bg

„Сергей не остави нищо по-читаво около себе си за съжаление. Същата тази конференция, която свали доверието в нас, преди години, избра за председател на листата в София човек, който явно работеше срещу партията. Тези хора тогава не казаха нито една дума, както и когато бяха унизени от Станишев да гласуват по този безобразен начин за Делян Пеевски".

Това каза в студиото на „Събуди се" по Нова телевизия поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари.

„Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП", категоричен бе той.

„На свалената пушка от стената на АБВ, БСП отговори със сваляне на доверието от участниците и поддръжниците на проекта на Георги Първанов. Това се оказа по-лошо от изключване от партията - формално не означава война, но на практика и диалог няма. Румен Петков и Георги Първанов не присъстваха на заседанието на Националния съвет на партията", добави той.

„На пленума прозвуча призив от страна на члена на Националния съвет Костадин Паскалев да не се предприемат никакви организационни мерки и да не се снема политическото доверие. Ако има хора, които искат да поемат по друг път - да го направят. Ние трябва да се заемем с подготовка за изборите, защото това е най-важната политическа задача през годината. Не бих казала, че започва война в ляво", каза в пряко телефонно включване Светлана Шаренкова.

„Още преди три години започна дискусията за АБВ. Медиите се опитват да представят как стоят нещата в партията, а те не са наистина такива. Тази дискусия не е никак лесна. Решението за снемане на доверие бе гласувано единодушно от градския съвет като мярка срещу отцепниците от АБВ. Има само една разделителна линия между нас в партията", допълни Николай Малинов, член на Националния съвет на БСП и издател на вестник „Дума".

Източник: NovaNews.bg