/ БГНЕС
В ръководството на 50-ия юбилеен конгрес влязоха лидерът на ПЕС и бивш премиер Сергей Станишев, както и бившият председател на Народното събрание Георги Пирински. 

Предложението за това бе направено в началото на конгреса, като бе предложено и бившият председател на соцпартията Михаил Миков да влезе в състава на ръковдството. Той обаче заяви, че не желае да участва в това ръководство и не иска да излага мотиви, защото те са ясни.

Делегатиге от Перник предложи в ръководството да влезе и кметът на Перник Станислав Владимиров, което също беше прието.

Малко след 10 часа соцлидерката Корнелия Нинова откри 50-ия юбилеен конгрес. До началото на конгреса 793 от общо 976 се бяха регистрирали.

На форума ще бъде избран нов Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на партията и членове на Общопартийната контролна комисия.

На конгреса присъстват над 500 гости, сред които представители на дипломатическия корпус, евродепутати, народни представители на ПГ на „БСП за България“, кметове, представители на академичната общност, хора на културата, както и общински и областни председатели на БСП от цялата страна.