Спират процедурите за строителство на сметище край село Ябълково
Спират процедурите за строителство на сметище край село Ябълково / netinfo

Регионалната екоинспекция в Хасково издаде предписание на кмета на община Димитровград за спиране на процедурите по съгласуване на документацията за строителство на депо за твърди битови отпадъци край село Ябълково. Стефан Димитров е предупреден да осигури и контрол за недопускане извършването на строителни дейности на обекта.

Предписанието е факт след извършена проверка по заповед на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров по повод внесените във Върховния административен съд жалби срещу комплексното разрешително за депото, издадено от министерството.При проверката е констатирано, че на избраната за строеж площадка не са предприети никакви строителни дейности. Общината няма и издаден акт за откриване на строителна площадка.

Предписанието ще е в сила до окончателното решение на Върховния съд, където постъпиха жалби, срещу проекта за откриване на сметище,от Областна администрация, Община Хасково, ВиК – Хасково и инициативен комитет на жителите на селото. Основният аргумент е близостта на определения за изграждане на депото терен до вододайната зона на Хасково и още пет населени места.

Новини от Хасково