Спешни консултации между партиите по бюджета на НЗОК
Спешни консултации между партиите по бюджета на НЗОК / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Спешни консултации между партиите за актуализация на бюджета на здравната каса. За това се обяви бившият здравен министър Десислава Атанасова. Според нея темата е на дневен ред и, ако не се вземат спешни мерки, може да се стигне до сериозни последици.

До края на работата на това Народно събрание остават броени дни, тъй като когато и да бъдат насрочени изборите, през август народните представители ще бъдат във ваканция, съобщщава бТВ. Затова, според Атанасова, въпросът е спешен и тя призова за адекватност на финансовия министър и премиера по тази тема.

„Сега трябва да започне да се говори по един друг голям проблем в тази сфера и това е актуализацията на бюджета на здравната каса. Със съжаление мога да кажа, че след една година говорене от страна на опозицията, че има проблем в здравната каса, че има дефицит и парите няма да стигнат, от няколко дни чета по първи страници на вестниците, че този дефицит минава половин милион лева, което ще се отрази изключително негативно на системата и не знам към месец септември какво ще е състоянието. Това означава, че може да затварят лечебни заведения, че лекарите няма да имат заплати, ако нещо спешно не се направи”, предупреждава Атанасова.