Прокуратурата влезе в офисите на фирма, свързана с бизнесмена и издател Иво Прокопиев. Пред медиите временният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров разясни, че акцията е във връзка с разследване за пране на пари при "всички тразакции" около предприятието "Каолин".

Прокуратурата обвини Иво Прокопиев заради "Каолин"

По това дело един от обвиняемите е именно Прокопиев. Разследващите са иззели документи, свързани с предприятието. Петров подчерта, че действията на прокуратурата нямат нищо общо с издателската дейност на Прокопиев.

Спецсъдът гледа делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Бизнесменът от своя страна многократно е заявявал, че критичната към властта редакционна политика на медиите му е повод за проблемите му с държавното обвинение.

„Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и повечето от които са вече предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели“, заяви той в позиция, разпространена до медиите.

„Лично аз и фирмите, които ръководя, ще продължим да спазваме закона и да съдействаме на властите“, твърди Прокопиев.
 
„С подобни поръчкови акции обаче, ръководството на прокуратурата все повече затвърждава представата на обществото, че действа основно като бухалка за натиск върху неудобните на властта хора и свободни медии. Репресията срещу мен продължава вече с години, затова водя дело срещу държавата в съда в Страсбург“, обяви той.