/ iStock/Getty Images
В неделя ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Над планините ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 32 и 37 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Thinkstock/Getty Images

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на въздуха ще е между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода - 25-27 градуса, а вълнението на морето - 1-2 бала.

Очаква ни слънчев и топъл уикенд, новата седмица ще ни донесе бури и дъжд

Над планините ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е слаб, по високите и открити части - умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра - около 19.

iStock/Getty Images

В понеделник, 8 юли, южният вятър ще се смени със запад-северозападен, ще се усили и с него от северозапад ще започне понижение на температурите. Въздушната маса ще се лабилизира и около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Лято с жега и дъжд - ще продължи ли с изненадите юли и през следващите дни?

Преди обяд ще е слънчево, дневните температури в Южна България ще са все още високи - до 35-36 градуса, докато в Северна ще са около 30. Привечер вятърът ще отслабне. И във вторник след обяд на места ще превали и прегърми, в отделни планински райони и в Североизточна България - и по-интензивно. Температурите още малко ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА