/ ThinkStock/Getty Images
Днес над страната от югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух. През деня ще бъде предимно слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на много места в Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, като на повечето места около обяд ще настъпи подобрение на видимостта.
 

Учени установиха от какво зависи продължителността на човешкия живот
ThinkStock/Getty Images


Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, на места в Предбалкана до 18-20 градуса; по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла: 5-8 градуса. Минималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, по Черноморието 0 до 7-8 градуса.
 

време слънце
ThinkStock/Getty Images


Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за декември.

Над планините ще бъде слънчево и ще се затопли още. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.
 

слънце
ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо време. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 
НИМХ, БТА