Днес времето ще бъде предимно слънчево. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб запад-югозападен вятър. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 4° и 9°, по-ниски - в районите с трайна мъгла.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Какъв януари ни очаква?

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максимални температури между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето сутринта ще отслабне и през деня ще е 1-2 бала.

С какво ще ви изненада 2020 година според зодията? (ВИДЕО)

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, по най-високите върхове юг-югоизточен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

През следващите дни времето ще бъде спокойно и без валежи. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево и ще се затопля.

Влизаме в годината на Металния плъх, ето какво ни очаква (ВИДЕО)

В Предбалкана във вторник и сряда, а към четвъртък в планинските райони на Западна България дневните температури ще достигат 10°-12°. В равнинната част от страната в много райони в нощните часове ще бъде с мъгла или ниска облачност, които всеки следващ ден ще се задържат все по-дълго, а дневните температури в тези райони ще остават по-ниски, предимно между 1° и 6°. Сутрешните температури ще са около нулата.