/ iStock/Getty Images
През нощта ще е предимно ясно, над западните райони с разкъсана облачност. Вятърът ще отслабва и до сутринта в повечето райони временно ще стихне.

Утре ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока облачност, а след обяд ще се развива и купеста. Ще се задържи почти без валежи. Сутринта ще духа слаб запад-северозападен вятър, около обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат 24-29 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-съществени над крайните северни райони и на места там е възможно слабо да превали. Максималните температури ще бъдат 22-26 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Около обяд ще започне да се развива и купеста облачност, като до края на деня на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен югозападен, по най-високите върхове - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

iStock/Getty Images

В понеделник ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26-31 градуса.

Времето през май - поредица от пролетни изненади

Във вторник около и след обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд, както и в Източна България, където вятърът от юг ще се усили, ще има повече слънчеви часове. Дневни температури слабо ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА