есен
есен / ThinkStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб, в Източна България умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 7 и 12 градуса.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода 10 - 12 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен югозападен вятър. Ще се затопли, максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.
 
Времето през декември - ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чака

Във вторник и през по-голямата част от деня в сряда ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от юг-югозапад, предимно слаб. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 10 и 15 градуса. Главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават малко по-ниски.


Чарът на есента в снимки (СНИМКИ)

есен време
ThinkStock/Getty Images

През деня в сряда от запад облачността ще се увеличи, отначало ще е висока и средна.
 
Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

В четвъртък на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, тогава за кратко и вятърът ще се ориентира от запад, а температурите слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg