/ / iStock/Getty Images
Днес в сутрешните часове в крайните югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.

През деня ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд в западната половина от страната. Около и след обяд ще прегърми на отделни места в Западна България, където вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 14 и 19 градуса.
 

дъжд облаци времето прогноза зима студено
iStock/Getty Images


Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 

дъжд облаци времето
iStock/Getty Images


Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. На отделни места по преминаващия студен атмосферен фронт ще прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
 

облачност облачно планина
iStock/Getty Images


Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

одробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 
БТА, НИМХ