След инцидента с намушканото момче в София: Обвинение и разкрития

/ ThinkStock/Getty Images
Повдигнато е обвинение на непълнолетен младеж за опит за убийство на 16-годишното момче, намушкано с нож в столицата на 20 май близо до хотел „Плиска“. Това обяви на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Тийнейджър е намушкан в София
 
„Тъй като извършителят е непълнолетно лице досъдебното производство е наложено на следовател от следствения отдел на Софийска градска прокуратура. От събраните по делото доказателства се установява, че на 20 май вечерта, в клуб, намиращ се на ул. „Елисавета Багряна“, е бил нает от непълнолетно момиче за празнуване на рожден ден“, уточни Русинова и добави, че пред заведението, в което непълнолетните са празнували и консумирали алкохол, е имало и хора, които не са били част от компанията.
 
„Имало е вербални контакти между лицата извън заведението и тези в заведението. Има доказателства за действия, които не съответстват на правилата на обществения ред от страна на лицата, извън заведението. След като е приключил рожденият ден, отново е имало опит за словесен контакт между жертвата и извършителя. Обвиняемият е извадил нож, който е видян от другите придружаващи го лица. Ножът е бил в черен платнен калъф. Обвиняемият е опрял първоначално ножът в гърлото на момчето, след което са нанесени прободно-порезни рани“, обясни тя.

Има задържан след инцидента с намушкан младеж в София (ВИДЕО)
 
Нараняванията са около белия дроб, сърцето и кръвоносните съдове, които могат да доведат до смърт, подчерта Русинова, и затова е повдигнато обвинение за опит за убийство.
 
Ръководителят на градската прокуратура добави, че е извършено претърсване в дома на извършителя и са иззети дрехи, върху които има червени петна, които тепърва ще покажат дали са от кръв или нещо друго. Иззети са и два ножа, които съответстват на описанието.

Назначени са експертизи, които да установят кой от тях е използван.

Каква е причината, довела до инцидента в София?
 
Директорът на СДВР Георги Хаджиев, който също присъства на брифинга уточни, че причина за възникване на конфликта е станал на фенска основа и във връзка с дербито ЦСКА-ЛЕВСКИ. Той подчерта, че също така са били правени опити да бъдат заличени отпечатъци от използвания нож и във въпросната вечер са били разпитани над 30 свидетели.
БГНЕС