/ БГНЕС
Пореден скандал между ДПС и Обединени патриоти в парламента. Този път причината за взаимните обвинения в употреба на езика на омразата се оказа предстоящия Луковмарш.
 
Младежко ВМРО е съорганизатор на т.нар. Луковмарш, подкрепян от Красимир Каракачанов. Вицепремиерът Валери Симеонов вместо да заглушава шума по Слънчев бряг, не видя с очите си разпространението на фашистки значки, запалки с образа на Хитлер, а Волен Сидеров е първият и единствен българин, който написа и издаде антисемитска книга“, коментира от Джейхан Ибрямов от ДПС.
 
„Затова ние не виждаме действия в тази посока от страна на българското правителство, защото ръцете на зам.-министъра Георги Георгиев са вързани и той не решава. Другите решават“, посочи още Ибрямов.
 
От Обединените патриоти не закъсняха с реакция и отговориха:
 
„По повод поредните спекулации от страна на антибългарската партия ДПС, от ВМРО може да заявим с чиста съвест, че ВМРО никога не е участвало в различни мероприятия, свързани с омраза, антисемитизъм и всичко това, в което те ни обвиняват. Единствената партия, която насажда вече почти три десетилетия омраза в България, това е ДПС. Тя разделя българското население“, каза Юлиан Ангелов.
 
„ВМРО е участвало пряко в спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, за разлика от тези, които днес твърдят, че са големи пазители на права и свобода на хората. Нашата организация има историческа памет и знаем за какво става въпрос. Така че тези спекулации, че ВМРО има нещо общо с организирането на антисемитски шествия или шествия на омразата, просто са лъжа за пореден път“, допълни Ангелов от Патриотите.