Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски / БГНЕС
Брюксел ни докара много положителни моменти, но понякога имаме чувството, че той ни налага нещо. Ние сме Брюксел, заяви Царят
„Радва ме да виждам как се завръща либералната идея. Много хора си мислиха, че ако се радикализираш, ще правиш кариера. Либералната мисъл е много по-широка и предоставя повече възможности“. Това заяви Н. В. Симеон Сакскобургготски по време на представянето на книгата „Изграждане на либерална Европа: проектът АЛДЕ“, написана от британския политик сър Греъм Уотсън.

Сър Греъм Уотсън: Великобритания се е превърнала в посмешище

Книгата е преведена на български език 10 години след след излизането ѝ, а в нея авторът представя неговата гледна точка за развитието на либералното движение в европейската политика.

Сакскобургготски: Не бях съден само за грешките си, получавах и лични нападки

"Либералната мисъл не е само мисъл. Не е просто нещо, което НДСВ и ДПС прегърнаха. В миналото в България е имало и други либерални движения“, отбеляза Симеон Сакскобургготски в своето обръщение към участниците във форума.

Според него либералната идея събира все повече последователи, защото предоставя „право и възможности за диалог“, а тя може да се окаже преграда срещу „крайни движения, мотивирани от омраза“.

Кирил Сакскобургготски е сред 50-те най-желани ергени във Великобритания

Брюксел ни докара много положителни моменти, но понякога имаме чувството, че той ни налага нещо. Ние сме Брюксел, ние сме блестящи европейци, които след толкова дълго отсъствие се завърнаха в голямото европейско семейство“, категоричен бе той.

„Европа няма план „Б“ - извън Европейския съюз“, смята Сакскобургготски по повод на евроскептицизма. „Толкова хора се изявяват с катастрофични прогнози, че ще се разпадне всичко – нищо подобно“, категоричен е бившият министър-председател.

„Ако не беше ЕС, къде щяхме да бъдем сега, след икономическите кризи? Пак ли щяхме да започнем с войни? Няма план „Б“. Ние сме на правия път, на правата посока“, заяви още той в речта си.