Лидерът на ВМРО каза, че съветът ще бъде обсъден „творчески” на следващия коалиционен съвет
Волен Сидеров пред Дарик
99703
Волен Сидеров пред Дарик
  • Волен Сидеров пред Дарик
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката и на Красимир Каракачанов като вицепремиер, защото по думите му има риск понятието "патриотизъм" да се обезличи и да бъде натоварено с негативен смисъл. По думите на Сидеров това е творчески съвет, а в отговор Красимир Каракачанов заяви, че ще го обсъдят творчески на следващия коалиционен съвет.
 
Пред Дарик Сидеров каза: "Доста години от живота си съм отдал на тази кауза, и затова казвам така - нека и Каракачанов подаде оставка. Да се съберем и да видим можем ли да направим нещо полезно за страната. Без да заемаме постове, без позиции, без министерски кресла и прочие. Можем ли да докажем, че ние наистина сме патриоти националисти, които се грижат за интереса на нашия народ? Ако не можем да докажем това, по-добре да се разпръснем. Това са ми мотивите".

Оставката на Валери Симеонов вече е закъсняла, смята Сидеров

Попитан не може ли да се погрижат за интересите на страната с вицепремиер Красимир Каракачанов, Сидеров каза: "Там също се появиха скандали - в Агенцията за българите в чужбина. Единственият начин да се изчисти името на една партия, формация, защото всеки от нас е лидер на партия, е да се откаже от позицията на властта". А дали според лидера на "Атака" искането за оставка ще се отрази негативно на коалицията: "Абсолютно не. Оставката на нито един от нас не трябва да се отразява негативно. Нито един от нас не е център, ос на въртенето на планетата Земя и на коалицията. Напротив, по този начин ще докажем, че ние не сме за властови позиции. Това не е личностна нападка нито към Валери Симеонов, нито към Красимир Каракачанов, а приятелски, дружески, творчески съвет към тях", посочи Сидеров.
 
Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие
 
Красимир Каракачанов благодари на Волен Сидеров за творческия съвет и заяви, че ще го обсъдят творчески на следващия коалиционен съвет.

На 16 ноември като вицепремиер оставка подаде Валери Симеонов, който е лидер на НФСБ - една от партиите в "Обединени патриоти". Другите партии в т. нар. малка коалиция са ВМРО с лидер Красимир Каракачанов и "Атака" с лидер Волен Сидеров. ГЕРБ и "Обединени патриоти" заедно съставляват управляваща коалиция в 44-то Народно събрание.