/ БГНЕС, архив
Специализираният наказателен съд ще решава днес да остане ли в ареста бизнесменът Миню Стайков.

Бизнесменът Миню Стайков дойде в съда в инвалидна количка

В края на миналата година адвокатите опитаха да му осигурят по-лека мярка за неотклонение заради влошеното му здравословно състояние. Тогава магистратите отказаха да се съобразят с техните искания, припомня БНТ.
 
Днес алкохолният бос ще направи втори опит да се прибере у дома. Според прокуратурата, той е лидер на организирана престъпна група за производство и разпространение на контрабандни цигари, данъчни престъпления и пране на пари.

Синът на бизнесмена Миню Стайков е намерен пребит и е приет в болница

Бизнесменът Миню Стайков е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той бе задържан при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Съдът запорира и възбрани имущество на Миню Стайков

По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна - земеделски земи, жилища, сгради.