/ БГНЕС
Шефът на Национална служба за охрана (НСО) Ангел Антонов е подал оставка снощи, потвърдиха от правителствената информационна служба.

Военната прокуратура проверява НСО

Министерският съвет дава съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Ген. Антонов е депозирал пред президента писмо, с което желае да бъде освободен от поста. По неофициална информация Ангел Антонов ще бъде предложен за генерален консул в руския град Санкт Петербург.

Шефът на НСО Ангел Антонов не е подал оставка

За оставка на директора на Национална служба охрана се заговори още преди седмица. Тогава говорителят на службата Нели Иванова опроверга информацията. В началото на годината стана ясно, че Военно-окръжната прокуратура проверява няколко сигнала срещу Антонов, подадени от служители на НСО. Ангел Антонов е на поста от 2014 година.

По закон директорът на НСО се назначава от президента след консултации с Министерския съвет. Антонов дойде на поста през 2014 г. по времето на Росен Плевнелиев. През октомври миналата година пък излезе информацията, че президентът Румен Радев е поискал Антонов да бъде сменен, а на негово място да застане Тодор Гребенаров.