Калоян Методиев, началникът на кабинета на президента Радев, е е напуснал тази сутрин поста си. Той съобщи новината на стената си във Фейсбук:  "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!"

От прессекретариата на президента пък съобщиха, че Румен Радев вече е подписал указа, с който е освободил по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет.

Така Методиев стана поредният напуснал екипа на Румен Радев.  Първа беше Елена Йончева, която изкара малко повече от две седмици като секретар за връзки с медиите. Тя бе от хората, които бяха плътно до Румен Радев по време на предизборната кампания. След това стана евродепутат от листата на "БСП за България".
 
Друго знаково лице, което напусна президентството и стана евродепутат от БСП, бе първият началник на кабинета на Радев - Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на неговия пост бе назначен Калоян Методиев с указ от 19 август 2019 г. 
 
От президентството си тръгнаха и членове на юридическия екип на Радев, на икономическия му - също.