СГС не даде ход на делото срещу Алексей Кичатов
СГС не даде ход на делото срещу Алексей Кичатов / netinfo

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Алексей Кичатов за убийството на украинеца Юрий Кутепкин. Причината за това е отсъствието на майката на Кутепкин, която е редовно призован свидетел по делото. Днес подсъдимият Кичатов отправи молба към съда за това мярката му за неотклонение, която е парична гаранция в размер на 2000 лв., да бъде намалена на по-лека. Като причина за това той изтъкна, че чака дете и ще му трябват пари за болницата.

Съдът отхвърли молбата, тъй като тя не е подкрепена с доказателства. Делото е отложено за 15 октомври. Днес от всичките 11 свидетели се явиха едва четирима.

Алексей Кичатов е обвинен в убийството на Юрий Кутепкин. Тялото на Кутепкин бе намерено на 31 май 1999 г. в кладенец в Елин Пелин. Имената на Кичатов и Кутепкин станаха известни по делото за убийството от 2 октомври 1996 г. на бившия премиер Андрей Луканов.

Според публикации в медиите Кутепкин е бил човекът с клошарските дрехи, забелязан край дома на Луканов. А местонахождението на трупа му е било съобщено от Кичатов.