Сергей Станишев участва в среща на ЕС в Брюксел
Сергей Станишев участва в среща на ЕС в Брюксел / cнимкa: Sofia Photo Agency

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва в извънредната среща на върха на лидерите от Европейския съюз, инициирана от френското ротационно председателство. Отношенията ЕС-Русия и ситуацията в Грузия ще бъдат основните теми в дневния ред на работата на Европейския съвет в Брюксел.

Работна група под председателството на началника на кабинета на министър-председателя проведе в Министерския съвет заседание по повод решението на руските власти за признаване на независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Експертната група бе сформирана непосредствено след началото на кризата в Южна Осетия със задача да следи развитието на обстановката в региона и да изготвя за министър-председателя и правителството експертни анализи и информация.

В състава на работната група са включени представители на Националната разузнавателна служба, служба „Военна информация” на Министерството на отбраната, Държавната агенция „Национална сигурност”, Генералния щаб на Българската армия, представители на Президентската администрация, Министерството на външните работи и Министерския съвет.