ГДБОП акция
ГДБОП акция / МВР
На 15 ноември ГДБОП и специализираната прокуратура задържаха мъж, жена, баща и дъщеря и още двама души, които изработвали фалшиви документи, съобщи говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. Групата се занимавала и с пласиране на фалшиви евро банкноти.

Сигналът бил получен през февруари в сектор фалшификати в ГДБОП. Информацията била изключително оскъдна, уточни заместник-шефът на службата Стоян Темелакиев. Престъпниците изработвали фалшиви лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, актове за граждански брак, дипломи за основно, средно и висше образование, както и пласирали банкноти от по 100 евро.
 

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

Хванаха в измама адвокат на Миню Стайков

Документите били разпространявани основно сред граждани от Северна Македония, Косово и с арабски произход. Цената се определяла от качеството и количеството, но имало и твърд ценоразпис. 600 лева струвала изработката на международен паспорт и лична карта, 300 лева - шофьорската книжка, 350 евро международен документ за управление на МПС , 180 лв. - документ за завършено основно образование, 250 лв. - за средно, а 650 - за висше образование. Актът за раждане струвал 130 лв., а 100 евро - психологическата годност за шофьор.



Разследват лекарка от Димитровград за фалшив документ

На 15 ноември се е провела акция в София, Кюстендил и Варна. Претърсени са 12 адреса, 7 коли и са направени 11 обиска. Автосервиз е бил постоянна локация за изработването на фалшификатите. Един от участниците е бил заловен в жилището си, докато подготвя подправени документи.
 

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

Повишиха очен лекар, уличен в източване на НЗОК, в национален консултант

Намерени били и български паспорти, обявени за изгубени или откраднати. Участниците в бандата променяли снимката и заглавната страница. Открити били печати на всички 28 подразделения на пътна полиция. Също така били изработвани и документи за работа предимно в Германия.
 

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР

фалшиви документи
МВР