/ IStock
Днес максималните температури ще са между 16° и 21°. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за октомври. Преди обяд все още ще превалява в североизточните райони, но около обяд и там валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. В следобедните часове над цялата страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от запад-северозапад.

Преди обяд все още на отделни места по северното крайбрежие ще превалява дъжд, но до обяд и там валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее.

След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево с до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник ще е предимно слънчево, със слаб вятър от изток-югоизток. Сутринта ще е по-хладно и на места в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има условия за мъгла или ниска облачност, които ще се задържат до около обяд. Дневните температури слабо ще се повишат.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде предимно значителна и ще има валежи от дъжд, с по-голяма вероятност в Централна и Източна България, в крайните югоизточни райони през втория ден са възможни по-съществени количества.

В четвъртък в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна - отначало от североизток, но до вечерта и там ще стане северозападен. Дневните температури слабо ще се понижат, сутрешните ще се повишат.