/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за август. През деня ще се задържи почти без промяна.

Още една опасност, за която да внимаваме през горещините

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност над централните райони от страната, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър.

iStock/Getty Images

Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северозападен, в Източна България предимно северен вятър. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София около 26 градуса.

Направи си сам: Най-лесните и свежи коктейли за лятото

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, след обяд източен вятър. Максимални температури на въздуха 26-27 градуса. Температурата на морската вода е 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

iStock/Getty Images

Във вторник и сряда ще е предимно слънчево, в много райони вече и почти тихо. Временни увеличения на облачността ще има през първия ден на места в източната половина от страната и над планините, без валеж. Температурите ще се повишават и в сряда дневните ще достигат до 30-35 градуса.
НИМХ, БТА