/ iStock/Getty Images
През следващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, през нощта в северозападните, а през деня - и в останалите райони.

Над Източна България ще е ясно и предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

дъжд цветя прогноза за времето
iStock/Getty Images

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, след обяд на отделни места ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

плаж
iStock/Getty Images

Над планините ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа умерен до силен североизточен, по високите и открити части умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 16°.

планина
iStock/Getty Images

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува сравнително хладен въздух. На много места ще превали и прегърми, възможни са и градушки.

В сряда въздушната маса над страната ще се стабилизира и през следващите дни ще бъде предимно слънчево.
Вятърът ще отслабне, в четвъртък в много райони и ще стихне. В сряда преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26° и 31°, в четвъртък ще започнат бавно да се повишават.

плаж пясък лято
IStock