Деница Сачева
Деница Сачева / БГНЕС
Призовавам президента Румен Радев да направи същото – да покаже смс-ите си с различни олигарски, това каза социалният министър Деница Сачева пред БНТ.

Нека да разкрие СМС-ите си, мобилните си разпечатки – все пак личният пример е изключително важен, призова Сачева.

Нейният коментар е по повод на изявлението на Радев от по-рано днес, в което той иска министър-председателят Бойко Борисов и министрите да разкрият кореспонденцията си.

Найденов: Божков се прави на политически репресиран, за да не го екстрадират

„Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

Съжалявам, че президентът влиза в такъв режим на диалог, защото това е липса на държавническо мислене. Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, както и зад художествени преразкази картинки във Фейсбук. Важно е да говорим по темите, които са сериозни и касаят хората – по това очакваме да чуем изявления, всичко останало е в сферата на шоуто, а мисля, че в момента нямаме нужда от това, допълни социалният министър.

Борисов опроверга чата на Божков: Телефончето ми е на 10 години, няма кирилица

„Аз давам личен пример, предоставям телефона си веднага с всички разпечатки“, каза още  тя.

Режим на диалог с източника на тази информация – няма. Причината да има изявления, е точно това – да има изявления за хората, защото хората в момента са в заблуждение какво се случва. В момента има обвинения, които са повдигнати, като невинността на Васил Божков трябва да бъде доказана в съда. И едва когато съдът докаже това, можем да кажем дали публикуваното от Божков има основание, защото в момента ние виждаме само различни скрийншотове, комикси и манипулации, недомлъвки и недомислици без никакво доказателство.

ГЕРБ питат: Какво си говори Нинова на срещата с Божков и Златев?

За момента е ясно, че има политическа заявка. Някой, който е обвиняем, иска да бъде алтернатива на властта – това е вододела, по който хората трябва да вземат решение на коя страна да застанат. Не може да заставаш на страна на човек, който е обвиняем за това, че не е плащал данъци и то в особено големи размери, както и е обвинен в 18 други обвинения, допълни Сачева.
БГНЕС, БНТ