Днес над Източна България през целия ден ще се задържи слънчево, докато над Западна облачността ще се увеличи, но ще остане без валеж. Ще духа слаб, предимно западен вятър. Максимални температури между 15 и 20 градуса.

През нощта срещу вторник облачността ще се увеличи над цялата страна, а в Западна България и ще превали дъжд.

Над Ченоморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, след обяд югозападен вятър. Максимални температури на въздуха 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава. Валежи ще има през нощта срещу вторник над масивите от Западна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 4.

Във вторник над по-голямата част от страната ще има значителна облачност и на места, главно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Сутрешните температури ще се повишат, дневните ще се понижат, повече в североизточните райони.

В сряда в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от изток, ще е слаб. Облачността ще остане значителна, почти без валежи.

В източната половина вятърът ще е североизточен, временно ще е до умерен; облачността ще се разкъса и ще намалее.
НИМХ, БТА