Румен Радев се срещна президента на Малта
Румен Радев се срещна президента на Малта / БГНЕС
Европа не трябва да се превръща в крепост за мигрантите от Северна Африка и Близкия Изток. Това заяви президентът Румен Радев след среща с държавния глава на Малта Мари-Луиз Колейро Прека, която е на посещение в страната. Според Радев предлагайки в Европа социална сигурност на милиони хора от проблемните региони, те престават за мислят за бъдещето на своите страни, което по думите му задълбочава мигрантската криза.

Румен Радев
БГНЕС

"Трайно решаване на мигрантската криза е възможно само чрез гарантиране на по-голяма сигурност и стабилизиране на регионите, откъдето пристигат мигрантите и бежанците", каза Радев.
 
"Мигрантите наистина не намират реализация в страните си", заяви от своя страна президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека.

"Ако искаме да постигнем истински успех, а не само да оказваме помощ и благотворителност, трябва да разглеждаме проблема от всички негови страни", допълни тя. 

Държавният глава на Малта Мари-Луиз Колейро Прека
БГНЕС

Има огромен потенциал за развитие на отношения между България и Малта, заявиха двамата президенти.  В разговорите си те са обсъдили сътрудничество в областта на финансовите услуги, образованието, здравеопазването, туризма и логистиката.