Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат
Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат / Sofia Photo Agency: Надя Коцева
Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат
53053
Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат
  • Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат

Не трябва да даваме прекалено много ордени и медали, за да не ги превърнем в неважни и незначими. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев в Деня на отворените врати в президентската институция. По думите на Плевнелиев е важно да има повече ред и правила, включително и в раздаването на ордените и медалите. Според президента не всеки ги заслужавал, и основният въпрос бил дали хората, които ги получават, наистина ще бъдат пример за следващите поколения.

Държавният глава посочи, че вече е променил елементи от протокола, като е пътувал до Крумово, за да награди български военнослужещи, вместо "да се затвори в Гербовата зала, за да връчва ордени и медали". В деня на отворените врати президентът лично посреща първите столичани. Той увери, че за самия него е много важно вратите на президентството да бъдат постоянно отворени: „След като президентът на България се избира от народа, той трябва да отвори институцията за народа. Това е смисълът на днешната инициатива и тя ще се провежда регулярно. За мен това, че толкова много млади хора влязоха в президентската институция е символ и доказателство пред всички вас, че първо съм независим, а след като сме независими, ще се случи чудото в президентската институция партийните лидери, независимо от кой цвят, да идват спокойно, да се държат като държавници".

В деня на отворените врати държавният глава увери, че не мисли за втори мандат и подчерта, че го прави, за да бъде честен към хората: „Искам хората от мен да запомнят, като минат тези пет години, че съм бил един технократ, че съм бил един президент, който винаги е търсил съгласието и обединението по националните приоритети и разбира се, на конкретните резултати".

В рамките на 5 години ще дам всичко от себе си, за да мога да свърша максимално много работа за хората и за държавата", обясни още Плевнелиев и добави: „А след това ще видим".

Росен Плевнелиев не мисли за втори мандат
netinfo