Рашидов: Управителят на БНБ взима 80 000 лв. заплата
Рашидов: Управителят на БНБ взима 80 000 лв. заплата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Най-високата заплата в държавата на български чиновник е на управителя на БНБ Иван Искров. Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец. Човек, който иска да носи национални отговорности, се отказва от големите пари. За да си запазиш такава заплата, трябва да козируваш и да изпълняваш".

Това заяви пред bTV бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той влезе в задочен спор с Искров, след като изрази мнение, че управителят на БНБ „трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което надроби, и за целия миш-маш" около КТБ. На свой ред Искров заплаши скулптора със съд.

„Искров морално е осъден от 500 000 души, които са потърпевши от скандала с КТБ", каза Рашидов. „Държавата е абдикирала от едно криминално престъпление, каквото е клатенето на КТБ", допълни той, като нарече предаването на Цветан Василев в Белград „нова вълна на сериалите".
„Аз вече не знам дали ще плащам данъци. Някой краде нашите пари. Къде е държавата в момента", попита бившият министър на културата.

„Цялата ни държава е една малка мафия. Ние сме на първо място по корупция. Това ще продължи така, докато не премахнем олигарсите", заключи Рашидов.