Рапърът Ивайло Иванов-Играта разказа за тежката 2-месечна битка с коронавируса пред NOVA.

„Благодаря на приятелката ми, че беше до мен през цялото време. Тя го караше по-леко. Имаше 5 дни, в които ми се губеха моменти. Температурата ми не спадаше. Изпадах в тежка депресия. Постоянно се опитвах да помириша някакви неща. Беше ми тежко, че не усещам аромата на Марияна. Може да звучи смешно, но сега съм благодарен, когато помирисвам пастата за зъби”, сподели в ефира на „Здравей, България” Играта. 

По думите му той няма придружаващи заболявания и тренира редовно. „Имам много близки, които спортуват, и въпреки това изкараха много тежко вируса", коментира той.

Рапърът обаче няма платени здравни осигуровки. Новината предизвика смут в социалните мрежи. Ивайло обясни причината за това.

„Преди 6 месеца исках да си платя здравните осигуровки. Работя в сферата на музиката и имаше фирми, които подадоха неправилно декларации. При моето желание за плащане от НАП ми обясниха, че трябва се свържа с фирмите, за да подадат наново декларациите. От Фирмите пък ми казаха, че искат писмо от НАП. Попаднахме в омагьосан кръг. Успях да ги платя вече и благодаря на хората, които ми помогнаха. Благодаря, че въпреки осигуровките, ме хоспитализираха”, поясни той.

Рапърът и приятелката му споделиха, че са възмутени от отношението на някои от лекарите.

„След като той се влоши, извикахме Спешна помощ. Когато пристигнаха, ни се скараха, че сме ги потърсили. На другия ден отново потърсихме лекарска помощ, защото наистина беше много зле, и го приеха в болница”, разказа приятелката на изпълнителя - Марияна Събева.

„Не може в 05.00 ч. сутринта сестрата да дойде при мен и да ми се разкрещи защо абокатът ми се е разместил. Те са нашите ангели и трябва да ни пазят. Не искам любезност, искам отношение”, категоричен е рапърът.
NOVA