/ БГНЕС
Четирима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, към когото са адресирани едно питане и три въпроса. Той ще трябва да даде информация на депутатите за политиката на правителството по отношение на извънредната епидемична обстановка, постановлението на Министерски съвет за създаването на вендинг-машини за лекарства, безплатните ваксини срещу грип за пенсионери над 65 години, както и за бъдещия бюджет на НЗОК.

Веднага след него ще отговаря министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която ще говори за политиката на ръководеното от нея ведомство по реконструкция, рехабилитация и поддръжка на републиканската пътна мрежа и проблеми с водоснабдяването на няколко населени места.

За новия механизъм за определяне на минималната работна заплата, минималните възнаграждения по браншове, както и за размера на гарантирания минимален доход ще отговаря социалният министър Деница Сачева.

Последен в контрола ще участва министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, който ще отговори последователно на четири въпроса. Те се отнасят до противоепидемичните мерки в местата за задържане под стража, действията на МВР по време на предаването на Абдуллах Бююк на турските власти през август 2016 г., работата на униформените служители в Северозападна България и издаването лични документи.
БГНЕС