Първанов: АБВ подава ръка за взаимодействие вляво
Първанов: АБВ подава ръка за взаимодействие вляво / снимка: БГНЕС, архив

АБВ постигна добър резултат на последните избори , това отчете председателят на АБВ Георги Първанов по време на Националния съвет на партията. Според Първанов обаче страната ни се нуждае от здрава левица. „АБВ е готова да подаде ръка за това обединение", припомни още Първанов.

Първанов поднесе поздравления на избраните кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат. Над 40 общински кмета са избрани с подкрепата на АБВ, над 120 са кметовете на населени места, а общинските съветници са повече от 150, отчете Първанов и го оцени като добър резултат. Над 40 от издигнатите кандидати за кметове, зад които партията е застанала, са били по формула от партии от българската левица в различен формат, но с участието на по-големи или по-малки партии вляво и голяма част от тези коалиции са били успешни, каза лидерът на АБВ.

Първанов заяви отново, че „АБВ подава ръка за взаимодействие в лявото пространство и го прави с идеята то да бъде дългосрочно, а не от днес за утре или между двата тура".

Политическият живот в страната не може да се развива така деформирано, без силна левица, без убедително представяне на лявото пространство, категоричен бе Първанов.