/ БГНЕС
„Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство в Нови Искър е извършено заради любов. Любовта не води до смърт. Това със сигурност не е любов, това е фатално привличане“. Това каза пред bTV психологът Росен Йорданов.

Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история
 
„Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на мотивите, тъй като не получих никаква информация какво може да накара един човек да го извърши. Със сигурност не е любов, може би е виждал някаква спасителна нишка за живота си, някаква екзистенциална фатална връзка, която да му даде възможност да прекара останалата част от живота си по някакъв начин, може би е имало съвсем други неща. Не бих нарекъл това чувство любов”, обясни той.

Разследващите разбиват конспиративните теории за шесторното убийство (ОБЗОР)
 
„Нямам обичайните съмнения относно авторството на това престъпление, допускам, че това е човекът, който е причинил смъртта на тези хора. Опитът ми от години обаче ми показва, че понякога на обществото е трудно да обясниш защо и как“, допълни психологът.
 
Според него в обществото са се породили множество въпроси, тъй като информацията, която е излизала от МВР, е била леко хаотична.

Разкриха още подробности за убийствата в Нови Искър

 
„Не мисля, че е работа на шефа на следствието или на главния секретар да обясняват мотивите, защото те не са експерти по психология. Тази политика - че един човек ще трябва да обяснява всичко, води до това хората да си задават много въпроси и да не им е ясно защо се е случило, как се е случило, защо се включва армия в издирването на човек”, заяви Росен Йорданов.

Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност
 
По думите му макар и с присъда, Росен Ангелов години наред не е бил открит, тъй като институциите не работят добре.
 
Според него цялата система трябва да се реорганизира така, че там да работят по-мотивирани и по-кадърни хора. МВР отдавна е в хватката на политиците, там големите назначения се правят с гърбове от политици, заяви психологът.
btv.bg