Проверяват къде са произведени намерените оръжия в Казанлък

/ БГНЕС
Проверява се къде е произведено незаконното оръжие, което беше открито при акция в Казанлъшко през седмицата. При друга операция беше иззето и голямо количество оръжия и в столицата. Това коментира вътрешният министър Младен Маринов след участието си в парламентарния контрол. 
 
Маринов потвърди още, че се прави проверка от прокуратурата на завод "Арсенал" за изнесеното незаконно оръжие. Проверява се дали оръжията и частите от тях са произведени там и са изнесени оттам, на какъв етап от производствения процес е станало това, защото оръжието не е с маркировките на завода-производител.

Откриха рекорден брой оръжия и боеприпаси в гараж в София (СНИМКИ)
 
Министърът подчерта, че двете операции за нелегални оръжия - в София и в Казанлък, са отделни реализации по една и съща тема - държане, съхранение и търговия с незаконно огнестрелно оръжие.
 
"Вече има издадено постановление за проверка в "Арсенал" Казанлък, която да установи дали изнесените оръжия са произведени там", обясни вътрешният министър.

„Арсенал”: Произходът на намерените оръжия лесно може да бъде проверен

"Експертиза трябва да даде отговор дали оръжията и частите за тях са изнесени от завода, дали са произведени там и на какъв етап от технологичния процес са изнесени", посочи Младен Маринов. Това, по думите му, е сложна експертиза.