/ Георги Димитров
Предвождат ги хора на Мая Манолова, докато ГЕРБ се събират на събрание в двора на парка
Група протестиращи блокираха пешеходна пътека на Кръговото на Четвърти километър в посока Арена Армеец и страничния вход на Тех парка.

Георги Димитров

Предвождат ги хора на Мая Манолова, както и гравитиращият около нея бивш коалиционен партньор на ГЕРБ и ексдепутат Настимир Ананиев.

Групичката е пристигнала с велосипеди и пречи на интензивния трафик в района, за да поиска оставката на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор.

Георги Димитров

Протестиращите дойдоха около час по-рано преди началото на събранието на ГЕРБ, за което в двора на Тех парка се събират активисти на партията от цялата страна.

Георги Димитров

Колоездачите разхождат велосипедите си по пешеходната пътека и викат "оставка". Движението обаче не е окончателно спряно, има и засилено полицейско присъствие.

DarikNews.bg

Минути по-късно, за началото на конференцията на ГЕРБ, протестът се премести от пешеходната пътека на 4-ти километър пред София Тех парк. Протестиращите искат да влязат на конференцията, но полицията ги спира.





През това време активът на ГЕРБ заема местата си в двора, където на открито ще се проведе партийната конференция. Сред първите дошли бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и правосъдният министър Данаил Кирилов. Караянчева коментира, че се съират, за да чуят какво има да им каже премиерът и лидер на ГЕРБ Бйко Борисов.
 

Цвета Караянчева
Георги Димитров