Над 500 души, членове на колоездачни клубове, колеги на Мартин Чикалов и варненци се събраха на протестно шествие в морската столица. 25-годишният шофьор, който блъсна и уби велосипедиста, не е имал книжка, а след инцидента избяга от произшествието.
 
Шествието стигна пред сградата на Областната администрация във Варна, предаде NOVA. Протестиращите са набелязали над 100 спешни мерки, за които ще настояват пред местната власт да бъдат изпълнени. Целта е да се урегулира движението на велосипеди в града. В черната статистика вече влизат трима колоездачи, загинали от началото на годината в морския град. Хората се заканиха да поставят пред общината онзи куп от камъни, който бяха поставили след самозапалването на Пламен Горанов.

Шофьор без книжка убил балетиста във Варна
 
На 10 септември вечерта балетистът в държавната опера Мартин Чикалов пресича булевард "Приморски" във Варна, бутайки колелото си на пешеходна пътека. Според очевидци точно там е ударен от минаващ автомобил. Шофьорът избягал от местопроизшествието, но късно снощи се предал в полицията. Оказал се рецидивист на пътя.
 
„25-годишен, неправоспособен, с два акта за установяване на административно нарушение, свързани с управление на МПС – без съответна правоспособност. Наказанието, което го грози, ако бъде доказано престъплението му, е лишаване от свобода от 3 до 15 години”, обясни старши комисар Даниел Пашов от Областната дирекция на полицията във Варна. 

Велосипедист почина след удар от „БМВ”, виновникът избяга

На шофьора са взети проби с оглед изследване на наличие на наркотични вещества или други упойващи вещества в кръвта. Остава в ареста за 72 часа. Очаква се още в петък прокуратурата да внесе и да поиска от съда постоянна мярка „задържане под стража” за 25-годишния шофьор.
nova.bg