Прокуратурата забрани да кремират Димитър Стоянов-Лудия
Прокуратурата забрани да кремират Димитър Стоянов-Лудия / снимка: БГНЕС, архив

Тялото на застреляния Димитър Стоянов няма да бъде кремирано, както е поискала неговата съпруга Росица Черногорова.

От прокуратурата не позволяват да се направи кремация, тъй като трябва да има възможност за ексхумация след погребението.

Аутопсията вече е приключила и трупът на 38-годишния спортист се очаква да бъде предаден на близките му, съобщиха за Дарик от Съдебна медицина, но отказаха каквито и да е подробности за броя и естеството на огнестрелните рани, за да не се пречи на разследването.

На този етап е ясно, че Стоянов е бил убит с ловна пушка, 12-ти калибър и това бе потвърдено от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Разследването на показното убийство продължава, но все още от прокуратурата и полицията няма данни информация за заподозрени извършители и версии за мотивите за разстрела.

По непотвърдена информация, таксиметрови шофьори са били спирани в Пловдив и питани дали са возили съмнителни лица в последните дни. Вероятно тези действия са провокирани от палежа на автомобил в района на местопроизшествието.

Майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов, известен в спортните сред с прякора Лудия, бе застрелян на 14 януари вечерта пред хотел край парк "Лаута". Погребението му ще бъде в Пловдив, на 17 януари.