Прокуратурата проверява работодателя на Митьо Очите

/ БГНЕС, архив
Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Национална полиция проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас" и свързаните с него физически и юридически лица. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.
 
Петимата от групата на Митьо Очите остават в ареста

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица.
 
2 август: 19 задържани при спецакция в Бургаско, издирват Митьо Очите

При проведената на 2 август специализирана акция на територията на област Бургас бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове.

В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица - Димитър Желязков-Очите.
 
Вчера Апелативният спецсъд потвърди определението на първата инстанция и остави за постоянно в ареста петима задържани при спецакцията за участие в престъпна групата с ръководител Димитър Желязков-Очите.

И общински съветник от Несебър в групата на Митьо Очите?

Срещу престъпната група има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та. Според свидетелите групата се е занимавала с палежи и разпространение на наркотици, както и се е опитвала да наложи монопол над погребалния бизнес в региона.
 
Вчера в съда Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев, който не се яви в съдебната зала заради влошено здравословно състояние, отказаха да бъдат снимани.