/ БГНЕС
Президентът настоява за конкретни мерки за борба с корупцията
99730
Президентът настоява за конкретни мерки за борба с корупцията
  • Президентът настоява за конкретни мерки за борба с корупцията
Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов, ако целта на такъв разговор е да се обсъди управленската програма на правителството. Държавният глава настоя за конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.
 
"Среща между президента и премиера Бойко Борисов ще има, когато министър-председателят разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците", коментира още Радев.
 
Кой ще поеме поста на вицепремиер от Валери Симеонов?

Той не пожела да коментира коалиционните трусове след оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Радев отбеляза, че протестите са провокирани и от това, че хората не вярват как властта живее само с официалните си месечни възнаграждения.
 

БГНЕС


В същото време държавният глава допълни, че само депутатите могат да преценят дали заплатите на политиците да бъдат намалени, каквото предложение направиха от БСП.
 
БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

Тази вечер Румен Радев участва в отбелязването на 105-ата годишнина от основаването на Съюза на българските писатели.