офис
офис / ThinkStock/Getty Images
Министерство на икономиката, чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", подкрепя стартиращи предприятия с близо 100 млн. лева. Това е посочил съветникът на икономическия министър Любомир Ганчев на кръгла маса, съобщиха от министерството.

Бизнес и синдикати не подкрепят бюджета на НОИ за 2018-а

Близо 30 млн. лева са вече договорени с нови компании, които разработват иновативни продукти, процеси и услуги. За още 67,2 млн. лева ще бъде отворена процедура за подкрепа на нови предприемачески инициативи в приоритетни за икономиката ни сектори, както и в сектори, свързани с преодоляване на европейски и регионални предизвикателства, е посочил той. Ганчев е уточнил, че създаването на повече стартиращи предприятия внася нова динамика в икономиката ни и потенциал за създаване, и поддържане на икономически растеж.

Какво предвижда бюджет 2018?

Министерството на икономиката активно си сътрудничи с всички партньори, като работодателските организации, неправителствения сектор и Асоциацията на стартиращите предприятия. По думите на Ганчев с това партньорство ще се подпомогнат повече стартиращи фирми в България.
 
БТА