/ БГНЕС
През нощта облачността ще е разкъсана, в повечето райони до незначителна. В сряда ще бъде предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

В Източна България ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София – около 27 градуса.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива и ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26-30 градуса.

Жълт код за вятър над морето и силно вълнение е обявен за цялото Черноморие за 16 август, сряда, става ясно от сайта на  Националния институт по метеорология и хидрология.
Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg