Пожарникари се борят с огнена стихия край Драгоман
Пожарникари се борят с огнена стихия край Драгоман / снимка: DarikNews.bg, архив
Пожарникари се борят с огнена стихия край Драгоман
45589
Пожарникари се борят с огнена стихия край Драгоман
  • Пожарникари се борят с огнена стихия край Драгоман

Овладян е пожарът в община Ихтиман, който гори от петък. Друг пожар около София, на границата между общините Драгоман и Сливница, ще бъде погасен до часoве. Това обясни за Дарик главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Николов допълни, че няма опасност за населените места.

Големият пожар на площ над 10 000 декара, който гори от вчера в района на Община Ихтиман, е вече локализиран. Огънят обхвана територията на село Костадинкино - махалите Банчовци, Полиовци, Демировци и Семковец. Остава да бъдат изгасени две от огнищата.

Друг голям пожар също е бил овладян в района между Драгоман и Сливница. Огънят е горял в района на село Алдомировци, над местността Блатото. Засегнати са около 7000 декара сухи треви и храсти, обясни главен комисар Николай Николов. „Постепенно се нормализира обстановката в цялата страна, с изключение на област София. Пожарът е в границите на общините Драгоман и Сливница. Няма опасност за населените места там”, допълни той.

По думите на Николов високите температури и ниската влажност, както и човешката небрежност, са причина за възникването на пожарите през последните часове.